fredag den 30. august 2013

Sølv til DK

Dog ikke til mit hold, men det var en god indsats fra damernes 1. hold der sikrede dem en sikker og velfortjent sølvmedalje i dagens stafet, hvor de lå med fremme i spidsen fra første sek.

For mit eget hold, gik det ganske fint, 2 x Rasmus kører 2 fine ture og jeg bliver tilmed sendt ud før vores 1. hold, med et forspring på 4 min, dette var dog ikke nok til at holde en rutineret Bjarke Refslund bag mig.

Jeg starter fint ud og kører ganske fornuftigt den 1. halvdel, med kun meget få små fejl, og en lille tur ind i et forbudt område mellem post 6 og 7, jeg finder dog hurtigt ud af fejlen, og kører retur samme vej. Det er først da vi skal op på skibakken 2. gang at jeg bliver meget i tvivl, da jeg kommer til post 96, som ikke er mit post, så der ryger der 1½, og da jeg efterfølgende bliver meget i tvivl om hvor det forbudte område på skibakken går taber jeg endnu mere tid.

Kort efter kan jeg ud af øjenkrogen se Bjarke passere, jeg har dog ryggen af ham i lang tid, samtidig med at jeg ligger og batteler med en schweizer, og er kun ganske kort efter ham ved publikumsposten, men den 2. post efter publikumspassagen koster mig en hel del tid, da jeg ændre min plan og bevidst kører en anden vej, jeg glemmer dog imidlertid at dreje, og kommer derved på en længere omvej ned på en forbudt asfaltvej, og må hele vejen tilbage, for derefter gennemførere min oprindelige plan, ØV, 2-3 min tabt på tåbelighed, resten går uden problemer, og holdet ænder som nr. 16, lige midt i feltet, små 4 min efter vores første hold.

Det var en vildt fed bane som arrangøren i dag havde fåret bikset sammen, virkelig teknisk, og med gode muligheder for at kører stærkt, i det underlaget var super fast de fleste steder, desværre er dette også afslutningen på mit VM og jeg kan se frem til en hviledag i morgen som supporter for de øvrige ryttere, som skal ud på den lange distance.


Herefter er der banket og fest, og så går turen hjemover søndag formiddag. Forud venter sidste afdeling i Trimtex-cuppen, i næste uge, samt en WC-afdeling i midten af oktober, og så skal der ellers noget struktur på træningen over vinteren så jeg kan får gjort noget ved formen, frem mod sæsonstarten i marts 2014.

Der kan se meget mere på arrangørernes hjemmeside, med bl.a. resultater, stræktider og GPS-track:
http://www.orienteerumine.ee/mtbo2013/ 

onsdag den 28. august 2013

VM mellem

Det blev en meget utilfredsstillende mellemdistance jeg fik kørt i dag og jeg må i dag komme til kort og sige det lige ud at min form simpelt hen ikke er tilstrækkelig endnu, dagens konkurrence var utrolig hård, ikke de store højdemeter, men det var en masse små seje og stejle bakker, som man kender det fra langrend, og så var det en meget teknisk og udfordrende bane som banelæggeren havde fremskaffet, en på alle måder fed kombination, som jeg desværre ikke magtede, men trods resultatet var det bare super fedt.

Jeg føler selv jeg starter godt ud og får dannet mig et fint overblik over banen og planlagt de første par stræk, som også går ganske fint, hvorvidt jeg så træffer de rette valg er en anden sag, men jeg gennemfører det jeg planlægger, på vej til post 4 misser jeg do en sti, og kommer godt ned ad en bakke, før jeg erkender at den er helt gal, og må tilbage, på dette tidspunk har jeg allerede registret den lille finde v. post 8, hvor strækket 4-5 passere igennem, mere herom senere.


Efter post 4 var det ganske simpelt syd på ad lysløjpen og så finde det lille spor ud til asfalten, jeg kører dog, som største delen af de øvrige danskere, lige forbi dette lille spor og bliver først helt sikke på at der er noget galt de jeg er på vej op ad en bakke, så omkring og ud til asfalten. Derefter går hovedet åbenbart i stykker for jeg kører lige præcis ind til post 8 (hvilket jeg jo ikke skulle), og kan ikke forstå at jeg har hentet rytter nr. 5, og i øvrigt undre mig over den retning han kommer fra, og det bliver ikke bedre, da jeg efterfølgende bommer vejvalget til post 5 yderligere, og så er det hele ligesom tabt – ØV!!!


Jeg kan dog ikke ændre det der er sket, så start forfra og så bare knokle på, men et dumt vejvalg til post 10, hvor det helt sikkert var bedst at kører nord om til posten koster yderligere tid.

Tilbage i det svære område efter 2. passage af asfaltvejen, bliver det igen en fysisk udfordring, blandet med et rigt og udfordrende stisystem, her laver jeg både en masse gode og dårlige vejvalg, men ikke nogen deciderede bom, i det jeg gennemfører det jeg planlægger, og denne tendens fortsætter heldigvis hele vejen til mål, jeg må dog blot erkende, at jeg ikke kører hurtigt nok, og de store fejl i starten af banen, bare har været for dyre – i det jeg uden dem, snildt kunne have været under 60 min.

Jeg slutter dagen på en sørgelig 80. plads ud af de 93 startende - ikke ligefrem prangende.


Som jeg nok har skrevet før så er der ikke andet at gøre end at komme hjem og træne igennem – det er vejen frem.

I morgen er der hviledag, og på fredag står den så på stafet med Rasmus Søgaard på 1. tur, Rasmus Lau Petersen på 2. tur, og jeg selv slutter dagen af på 3. tur.

tirsdag den 27. august 2013

VM sprint

Specielle regler i Estland – det er tilladt at kører over alt undtagen i det olivengrønne og violet-skraverede.

Vi var allerede på forhånd opmærksomme på at dagens sprint skulle blive en særdeles teknisk udfordring, med en variation af både by og skov. Ruten på 6,1 km med 22 poster, havde en optimal rute på 8 km, det taget i betragtning af en vindertid på 21 min, betød at der skulle køres godt til.

Opvarmningsmulighederne var superfine idet vi havde et stadion at køre rundt på, og vejret var helt perfekt, lige over 20 grader vindstille og kun få skyer – alt var oplagt til en fed oplevelse.

Jeg startede godt ud med på vej til post 1 at ændre mit vejvalg til nord om posten for derved at køre mest muligt på asfalt, og få et ganske simpelt indløb til posten, desværre var de stier på kortet (slåede græsstier i 
et område med græs i 70cm højde ikke nær så tydelige som man kunne havet håbet) så jeg fløj pænt forbi post den rigtige sti og nåede på vejen at besøge 2 andre poster som jeg ikke skulle have, så efter små 2 min tidstab, gik det videre mod post 2, hvor jeg igen taber lidt tid, dog kun omkring 30 sek., denne tindens gentog jeg ved post 4, 6, 7og 9, hvor efter jeg tog mig lidt mere sammen. Desværre havde jeg 2 styrt på vej til post 9 grundet nogle store render/ujævnheder i terrænet, hvilket forårsagede at min kortplade blev slået løs, hvilket irriterede mig på resten af turen, da den i tide og utide vipper enten frem eller tilbage. Desuden blev min bagerste bremseskive slået skæv (hvilket jeg først erkendte i mål).


Men går man bort fra disse små problemer havde jeg et rigtig godt flow på 2. del af løbet, som også var lidt simplere, men jeg mener jeg tog de rigtige vejvalg, og følte jeg var på forkant med orienteringen resten af vejen mod mål.

Min knap så blændende tid på 27.52, rakte i første omgang til en plads som nr. 69 ud af 91 startende, men efter kontrollanterne kom tilbage fra terrænet, blev yderligere 21 mand disket, grundet passage af forbudt område mellem post 14 og 15, et område der var pænt afmærket på kortet og som vi i forvejen var blevet advaret om. Hvorvidt det så er smart at lave sådan et stræk er en anden sag, men de protester der er blevet lagt efterfølgende er blevet afvist, dette medførte at jeg senere på eftermiddagen steg 15 placeringer til nr. 54.

Resultater og GPS-track for Eliten kan ses på hjemmesiden, mit eget track er vist på kortet oven for.

søndag den 25. august 2013

Endelig VM


Så oprandt dagen, og jeg sidder lige nu i et tog på vej til Kastrup, hvorfra vi flyer mod Estland kl. 06.15.
Jeg har glædet mig vildt meget Hele sommeren og det har siden januar været den helt store målsætning i år. 

Jeg har dog ikke de store forventninger og resultat målsætninger i det dette er første gang, og jeg primært skal have noget erfaring samt finde ud af hvor hård feltet er.

Vi har model event på mandag efterfulgt af 2 dages konkurrencer med Sprint og mellem, derefter en god hviledag med mulighed for en træning, men den skal nok primært bruges på at slappe af og gøre sig mentalt klar til Stafetten som skydes af og fredagen, lørdag har jeg så hviledag idet Danmark kun må stille 4 Herre til start på langdistancen, men der skulle vist være mulighed for et løb efter den officielle konkurrence.

Dette markere slutningen på VM og efter en forhåbentlig ultrafed uge kan vi søndag tage hjem igen.


Men der vil med sikkerhed følge mere her, også gerne løbende hvis internettet er til det.

lørdag den 24. august 2013

Ny cykel


De sidste par uger er blevet brugt på at restituere og lave noget småtræning, samt få cyklen fixet helt op så den er køre klar til VM, dette indebar bl.a. et nyt baghjulslege og en gennemgående servicering af cyklens øvrige dele, så nu er den bare tip top klar til VM.

Den sidste lange tid har det stået klart for mig at min cykel står for en opgradering, til en 29”, så efter en lang tid med sondering af udbuddet, hvilket rummer adskillige interessante muligheder, har jeg i nu bestilt en ny racermaskine.


Valget faldt på Specialized nye 2014 Epic Expert World Cup, det er efter min mening en cykel der giver mig det meste af det jeg søger, en 1x11 geargruppe, et godt hjulsæt, og så giver Epic’en mange af fordelene fra både Fullsuspension og Hardtail grundet deres Brain system.

Cyklen skulle komme engang midt i september hvilket passer perfekt med at sæsonen er slut, så der kan blive lagt nogle timer i at få justeret og vænnet sig til cyklen, hvorvidt den vil have debut i Portugal til WC’en er jeg ikke sikker på, men jeg ser frem til at prøve noget nyt.

Min trofaste Scott, bliver dog ikke sådan bare lagt til side, men bliver et godt supplement som trænings og reservecykel. 

DM


Det er nu snart 2 uger siden vi kørte DM, hvilket var en rigtig fed weekend.
Fredagens sprint på Aalborg kaserner gik rigtig fint, jeg var selv hoved arrangør af denne afdeling og havde lagt mange timer både praktisk og teoretisk bag løbet, så det var en go følelse efterfølgende at få mange roser for både baner og arrangement.

Lørdagens Langdistance var af den helt rigtige kaliber, den var lang, hård og masser af vejvalgsstræk. Løbet gik godt lige fra starten lagde hårdt ud og følte jeg var godt kørende og på god forkant med orienteringen, lige før kortskiftet blev jeg hentet af Bergman, men på trods af anderledes vejvalg holdt jeg mig tæt bag ham i lang tid og det var en stor overraskelse at vi hentede Søgaard (han havde haft stor defekt), teknisk gik hele løbet rigtig fint, desværre gik kroppen lidt ned på de sidste par km og det kostede en del tid, men jeg var egentlig ganske tilfreds med min præstation.

Stafetten om søndagen var den store satsning Silas og jeg havde endelig fået allieret os med en 3. mand, dette i form af Henrik Hinge, en gl. stjerne. Desværre miste Hinge en masse tid på slutningen af hans første tur og jeg kom i skoven over 20 min efter teten, så det var en meget vanskelig situation.
Jeg gav den fuldt gas hele vejen og var efterfølgende ret overrasket over at kroppen føltes så fin efter lørdagens strabadser, men ud over et par små fejl gik det super fint, og jeg holdt en høj fart hele vejen, og kom i mål i en god tid kun få min efter hurtigste tid.

Silas kørte ligeledes en solid 3. tur og kunne blot få poster før mål sikre os bronzen på dette første officielle MTBO DM i stafet - fedt.

søndag den 4. august 2013

Klar til DM


Efter en veloverstået god ferie med masser af O-løb (men desværre ingen MTB) er tiden og kroppen klar til at knokle på med træningen op til VM om blot 21 dage.

Inden da har vi dog lige de nationale mesterskaber i næste weekend, med Lang lørdag og stafet søndag, og for første gang skal jeg deltage på stafethold for OK Pan med den hurtige junior Silas Thomsen og en gammel stjerne Henrik Hinge.

Som sagt har jeg ikke siddet på en cykel siden afslutningen på Tjekkisk 5 dages, dels grundet sygdom, men også grundet 2 ugers ferie i Slovenien, det betyder dog ikke at jeg ikke har trænet for med 10 konkurrencer i de slovenske bjergskove, og med temperature på mellem 35 og 45, er kroppen virkelig blev prøvet af, det betyder heldigvis også at den danske sommervarme ikke er så gerende.

I går tog jeg til Karup for at støtte op om deres udemærkede træningsløb i Stendal/ulvedal, det var et rigtig fint løb, både teknisk og fysisk, men jeg følte mig godt kørende, så de sidste par uger har ikke betydet den store tilbagegang.

I dag (søndag) stod den så på langkøring, og jeg kunne hurtigt se at jeg virkelig har rykket mig siden foråret, for da jeg tidlige skulle kæmpe for at nå 40 km på 2 timer og derefter var temmelig baldret, havde jeg i dag ingen problemer med at nå 50, på under samme tid og det tilmed med 1 punktering og et bagdæk der tabte luft, og så kunne jeg sagtens have fortsat, så det tegner godt at udviklingen stadig er positiv, der er dog stadig udviklingspotentiale, idet jeg kun har trænet konstruktivt siden nytår.